- Gasztroipar

Minőségi menütartó

Az éttermekben nagyon sok részlet van, ami fontos a vendégek számára. A személyzet professzionalitásán kívül mindig szemet szúr a tisztaság, a színek és az arculat összhangja és például a minőségi evőeszközök is. Ezért ha visszatérő vendégeket szeretnénk az éttermünkbe, akkor minden apró részletnek tökéletesnek kell lennie. Nem szabad, hogy valamit elhanyagoljunk egy másik javára. Ugyanis előbb-utóbb ki fog ütközni, ha olcsó kávéscsészéket vettünk és gyakran eltörnek, majd ki kell őket cserélni. ez a folyamat alapvetően is veszteséges, de a vendégeink meggyőzése szempontjából még ennél is sokkal fontosabb.

minőségi menütartó

Az is nagyon sokat számít, hogy mi van az asztalon, ahova az érkezőket leültetjük. Például a foglalt tábla, a szalvétatartó és a minőségi menütartó is ezek közé tartozik. Az étlapnak kifogástalannak kell lennie, hiszen ez az első dolog, amit a vendég a kezébe vesz. Az első pillantás, ezért az étlap elrendezésének óriási szerepe van a vendég elégedettségében. Ha az étlap rávezeti a vendéget a legjobb ételekre és kombinációkra, akkor biztosan senki sem fog üres hassal távozni. Természetesen az is fontos, hogy a menünek jó fogása legyen, ne legyen koszos és amikor kézbe fogjuk színvonalasságot sugározzon. A kifejezetten elegáns éttermekben akár a fa étlaptartók is jól mutatnak. A lényeg, hogy már a belépés első pillanatában meggyőzzük vendégeinket a helyünk értékeiről.