feladatok étterem nyitáskor
- Gasztroipar

Étterem nyitás vagy újranyitás: ne maradj le a trendekről!

Bármilyen üzlet nyitása egy meglehetősen komplex folyamat, ami nagy odafigyelést igényel. Ez ugyan úgy igaz az éttermekre is. Esetükben viszont talán most nem is a nyitás, hanem az újranyitás az, ami mérvadóbb témát jelent. Az éttermek és vendéglátóipari egységek az utóbbi egy évet igen csak elszenvedték. Folyamatos korlátozások és több hónapos teljes lezárás után talán most újra van remény a nyitásra és vendégek fogadására. Akár egy teljesen új üzlet nyitásáról, vagy a meglévő újranyitásáról van szó a dolgunk a következő: meggyőzni arról a vendégeket, hogy minket válasszanak. Természetesen a már valamilyen ismertséggel rendelkező éttermek joggal feltételezhetik, hogy a törzsvendégeik visszatérnek hozzájuk, amint tehetik, de ez egyáltalán nem biztos. Az újaknak pedig most kell kialakítani a vendégkörét. A feladatok étterem nyitáskor annyira szerteágazóak, hogy ebben a blogposztban összegyűjtöttük mire figyelj oda.

Erős imázs kialakítása

Mindennek az alapja az, hogy olyan érzést kelts az emberekben éttermed küllemével és az ételekkel, ami illik a célközönséged ízléséhez és amitől “otthon” érzik magukat. Az egyedi és összehangolt megjelenés az emberekben egyfajta bizalomérzetet kelt, ami egyben nagyon csábító és bátorító tud lenni valami új kipróbálására. Ez szimplán pszichológia, de ha belegondolsz nem is nagy ördöngősség.

De mi az, ami az imázst alakítja? Az maga az arculat, ami igen sok elemből tevődik össze. Ilyen az étterem megjelenése kívül-belül, a bútorok, az egyéb dekorációk, a vendégek által használt fogyóeszközök, az étlapok, de még ide tartoznak a konyhai gépek és berendezések is, hiszen az ételek minősége ezektől függ.

Zárkózz fel a trendekkel!

Attól, hogy a vendéglátás nem nagyon üzemelt az utóbbi időszakban a divat és a trendek nem álltak meg. Nyitás előtt inspirálódj arról, hogy milyen trendek mozognak ma a bútorok, berendezések és konyhai gépek terén. Ha megfelelő figyelmet szentelsz mindennek, akkor garantált, hogy tele lesz az éttermed vendégekkel.