- Gasztroipar

Kések kifejezetten szakácsoknak

Egy profi étel és egy otthoni főzőcskézés között sok apró dolog jelenti a különbséget. Természetesen a tapasztalat, az alapanyagok és a használt konyai eszközök is hatással lehetnek az elkészült fogásokra. Ezek közül talán az egyik legelhanyagoltabb figyelmet kapó tárgy a szakácskés.

Szakácskés az ételformázás lelke

Az alapanyagok előkészítése és használata közben szinte minden főzési fázisnál szükségünk lesz egy jó pengére. Sokan egy egyszerű konyhai kést használnak, pedig már kifejezetten korrekt áron is lehet szakácskést vásárolni. A kettő között finom eltérések vannak, de mind a végeredmény minőségén, mind a főzés élményén dobni fog a profi penge használata.

kések kifejezetten szakácsoknak

Különbségek a kés típusok között

A konyhai kések általában általános használatra lettek kitalálva. Sokszor felesleges dizájn elemekkel rendelkeznek: görbített penge, fura markolat, túl rövid vagy épp túl hosszú kialakítás. A munkát el lehet végezni vele, de folyamatosan olyan érzésünk lesz mintha nem állna rá a kezünkre. Így nagyon óvatosak vagyunk és lassúak is a főzés során.

A szakácskés kiválasztásának az első lépése a próba. Mindenkinek másmilyen a tenyere, keze viszont a markolatnak illeszkednie kell hozzá. Ez fogja meghozni az igazi magabiztosságot a használat során. Az alapkésen túl van külön penge halfilézésre, csontvágásra is. A kések kifejezetten szakácsoknak készülnek, de akár otthon is tudjuk használni őket. Ha úgy érezzük, hogy nagyon jól megy az otthoni főzés akkor mindenképpen érdemes beruházni egy profi késre.

Hol lehet kapni szakácskést?

Rengeteg olyan webáruház létezik, amelyek kifejezetten a vendéglátóipari igényeket szolgálják ki. Itt a belépő kategórától a szuperprémiumig mindent megtalálhatunk. Az online vásárlás előnye, hogy bizonyos ideig vissza is küldhetjük a terméket, így ki is tudjuk próbálni az adott terméket, hogy tényleg illeszkedik-e a profilunkhoz. A kiválasztás előtt érdemes megnézni a markolat és penge anyagát, valamint a karbantartási tanácsokat vagy éppen megkérdezni egy profi szakácsot.