Egy éttermen belül nem csak a pincéreknek szükséges munkaruhát hordaniuk. A személyzet kevésbé látható de annál fontosabb emberei között szerepelnek a szakácsok. A szakácsok ruháinak csak úgy mint a pincérekének, idomulniuk kell az étterem stílusához, arculatához. Ezen felül a szakácsruhák jelezhetik akár a konyhán belüli hierarchiát is. A szakács munkaruha általában fehér, de manapság egyre elterjedtebb dolognak számít egyedi stílusú szakács ruhákat hordani akár valamilyen extravagánsabb színben is mint például a fekete. Érdemes engedélyezni ezt a konyhán, hiszen az igazán nagy séfek igazi művészek, akik egyéniségüket elképzelhető hogy nem csak ételeikkel hanem öltözködésükkel is szeretnék kifejezni. Mindezt azért érdemes úgy tenni hogy közben érződjön éttermünk arculata a munkaruha megjelenésén.
A szakács munkaruha stílusa nagyon fontos lehet a szakácsoknak, hiszen egész nap ebben kell dolgozniuk. Fontos hogy kényelmes legyen de érdemes arra is odafigyelni hogy legyen benne némi elegancia, ha esetleg találkozni kell a vendégekkel, például mert valamilyen különleges étel személyesen kell prezentálni a vendégnek.
A szakács munkaruha sok részből áll, mindegyiknél fontos a kényelem és az elegancia egyaránt. A legfontosabb szakács munkaruha egyébként a cipő melynek igazán kényelmesnek kell lennie, hiszen a szakácsok tízen órákat is dolgozhatnak állva naponta.